Taxateurs Emotionele Waarde Rommelmarktvondsten in Museum de Pont

De Tilburg Cowboys nemen medewerkers van Museum De Pont mee de rommelmarkt op. Als ‘Taxateurs Emotionele Waarde’ is het doel spullen met emotionele waarde aan te schaffen en te conserveren voor een expositie in De Pont.

Gehuld in gele overalls kopen de Taxateurs Emotionele Waarde voorwerpen met emotionele waarde en proberen daardoor de verhalen achter de voorwerpen te redden. De rommelmarkt is immers het stadium waarin een voorwerp van zijn verhaal losgekoppeld wordt. Het voorwerp krijgt een nieuwe eigenaar en het verhaal blijft achter. Eeuwig zonde vinden de Tilburg CowBoys; het verhaal wordt genoteerd en zo wordt de Emotionele Toegevoegde waarde overgedragen aan een volgende eigenaar.

De geredde voorwerpen en hun verhalen waren onderdeel van de expositie TEW in Museum De Pont tijdens de avondopenstelling op 23 juni 2012.  Alle voorwerpen werden hier als ‘Emotioneel Erfgoed’ tentoongesteld en weer doorverkocht. Zo kregen de verhalen weer nieuwe ‘beheerders’.  Elke nieuwe eigenaar kreeg bij het voorwerp het verhaal van de emotionele waarde op papier. Daarnaast is er een ‘certificaat van echtheid’ en werd er een ‘verklaring van eigendomsoverdracht’ ondertekend. Hiermee verklaarde de nieuwe eigenaar dat het voorwerp en de emotionele waarde bij elkaar zullen blijven.

Meimarkt, centrum Tilburg, 19 & 20 mei 2012
De Witte Nacht, Museum de Pont Tilburg, 23 juni 2012

 

Appraisers of Emotional Value

Flea market findings in Museum De Pont

The Tilburg CowBoys invited employees of Museum de Pont to join them to the flea market. As Appraisers of Emotional Value it was their goal to buy things with emotional value and to preserve them for an exhibition at Museum De Pont.

The Appraisers of Emotional Value save the stories behind objects with emotional value. The flea market is a moment where the story of items is left behind. The item gets a new owner and the emotional value is disconnected. The Tilburg CowBoys wrote down the stories of the bought items so they could be transferred to the new owner. The rescued objects and their stories were exhibited as ‘Emotional Heritage’ and sold to new owners. The new owners had to declare that the item and the emotional value will stay together at all times.

TilburgCowBoys en Museum de Pont op de Meimarkt Taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont Overdracht Emotionele Waarde Taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont Taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont Taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont Taxateurs Emotionele Waarde in museum de Pont TilburgCowBoys en Museum de Pont op de Meimarkt Cowboys en Museum de Pont op de Meimarkt, Tilburg
  • Marie jose Eijkemans
  • Patricia van Diessen
  • Claudette van de Rakt
  • Steph Byrne
  • Boy Jonkergouw
  • Chris Gribling

Taxateur Emotionele waarde

  • Sander van Bussel

Concept en uitvoering

Met dank aan

Meer weten over dit project of de cowboys? Stuur een bericht