Niet Thuis Huizen

Aanbellen bij huisjes 'op zomervlucht'

In de slechtste zomer sinds tijden stonden de Niet Thuis Huizen aan de Piushaven in Tilburg. Op rubber laarzen, op het punt om weg te gaan.

niet thuis huizen

De Niet Thuis Huizen staan op rubber laarzen en lijken op het punt te staan om weg te lopen. Elk huis heeft een tiental deurbellen met verschillende bewonersnamen. Met het indrukken van de deurbellen hoor je de omwonenden van de huisjes vertellen waarom zij in de zomer niet thuis zijn. De Niet Thuis Huizen markeerden het ‘thuisterras’ voor de vakantie-thuisblijvers. Omwonenden van de Piushaven konden op twee manieren met het project meedoen. Vakantiegangers konden een boodschap inspreken voor achter de deurbel, de thuisblijvers konden een houten stoel inleveren. De stoelen werden van de naam van de thuisblijver voorzien. Daarmee hadden zij hun eigen, gegarandeerde plaats, op het thuisterras. Gedurende de zomer waren er meerdere evenementen rond de huisjes georganiseerd. In 2014  zijn de Niet Thuis Huizen verhuisd naar de Burgemeester Brokxlaan in de Spoorzone in Tilburg.

Burgemeester Brokxlaan, Tilburg, 2014
Piushaven, Tilburg, 2011

 

Not At Home Houses
Ringing doorbells of fleeing houses

In 2011, during the worst summer in decades, the Not At Home Houses (Niet Thuis Huizen) settled in the Tilburg Piushaven. On rubber boots, the two houses seem able to run away. Each house has ten doorbells with nametags of ten different local residents. By ringing the doorbell, one could hear the resident of the nametag tell why he or she is not at home during summer. The Not at Home Houses also marked the summer terrace of the local residents that stayed home during the holidays.

Concept en uitvoering  Sander van Bussel
Geluid  BeeWee Nederkoorn Miranda Poel