Straat van de Toekomst

Visionaire nederzetting voor 1 dag

In 2009 bestond Tilburg 200 jaar. De uitgelezen mogelijkheid voor Tilburg Cowboys en Jeroen de Leijer om vooruit te kijken, verwachtingen uit te spreken en te zoeken naar nieuwe grandeur.

Straat van de Toekomst

Pal voor het Paleis verrees een nederzetting van zeecontainers. Deze Straat van de ToekomsT was als een stukje stad waarin op enkele meters mensen, thema's en beelden samenkwamen. In de Straat van de ToekomsT werd op theatraal-artistieke wijze een beeld geschetst van hoe Tilburg in de toekomst zou kunnen zijn. Deze beelden werden geschetst door Tilburgse makers. Niet gekozen als experts op stedenbouwkundig beleid, maar als frisse geesten met verbeeldingskracht. De Straat van de ToekomsT, een exotische trip door de toekomst.

Tilburg, 2009


Street of the FuTure
A visionary settlement for 1 day

In 2009 the city of Tilburg celebrated it's 200th anniversary. A perfect moment for the Tilburg Cowboys and Jeroen de Leijer to look forward, to pronounce expectations and search for new grandeur.

Straat van de ToekomsT (Street of the FuTure) is an exotic trip through the future of Tilburg. In a settlement of shipping containers creators, fresh minds with strong imagination, showed their future of Tilburg.

Tilburg, 2009

Concept  Jeroen de Leijer Sander van Bussel Chris Gribling
Vormgeving  Jeroen de Leijer
Makers  Jeroen de Leijer Vincent Herman Ivo van Leeuwen Hans d'Olivat Frans van der Meer Joris van Midde Leon van Egmond Tegest Pecht Guido Hans Maas Joost van Dijk Roel Kox
Fotografie  Mark van Vugt