Koppen van de Kleuren- en Kruidenbuurt Interactief 'bakske bij de buren'

Een kopje koffie drinken in het wijkcentrum en ondertussen je buren beter leren kennen aan de Interactieve Koffietafel.

Koffie- en theegewoontes vertellen veel over iemand. Wanneer drink je koffie, waar en met wie? Bovendien is koffie en thee drinken van alle leeftijden en culturen en zo kan het mensen bij elkaar brengen. Daarom verzamelde Tilburg Cowboys in samenwerking met ContourdeTwern koffie- en theekopjes en de bijbehorende verhalen van wijkbewoners in de Kleuren- en Kruidenbuurt in Tilburg.

Interactief kennis maken
De verzameling Wijkkopjes staat in een speciaal ontworpen Kopjeskast in het wijkcentrum, waar ze gebruikt worden in combinatie met een Interactieve Koffietafel.Wanneer je uit een van de Wijkkopjes koffie of thee drinkt, verschijnt op een beeldscherm in de tafel het verhaal van de bijbehorende bewoner. De kopjes dienen zo als voertuig voor het verhaal en elke nieuwe kop koffie zorgt dus voor een nieuwe kennismaking met een wijkbewoner.

Storytelling om mensen bij elkaar te brengen
Door de verhalen uit de wijk toegankelijk te maken, krijgen de bewoners een gezicht. Contact tussen bewoners is niet altijd vanzelfsprekend, maar met dit project geven we mensen een aanleiding om bij elkaar op de koffie te gaan. De Interactieve Koffietafel is eigenlijk een soort 'koffie-Tinder' waarmee je op een laagdrempelige manier kennis kunt maken met je mede-wijkbewoners. Dan is het vervolgens nog maar een kleine stap om je buurman aan te spreken en echt bij elkaar op de koffie te gaan.

Weeskopjes verzamelen in de Malvahof Koffie- en theeverhalen verzamelen in de Alsemhof Koppen en verhalen verzamelen in de Okerhof In gesprek met buurtbewoners in de Okerhof Koppen verzamelen in de Okerhof Kopjeskast met Wijkkopjes in MFA 't Kruispunt Onthulling Interactieve koffietafel door wijkbewoners, wethouder Esmah Lahlah en raadslid José Appels Interactieve Koffietafel in het wijkcentrum Screenshots van filmpjes zoals te zien op de Interactieve Koffietafel
  • Sander van Bussel
  • Rozemarijn Oudejans

Concept en organisatie

  • Arjan Gebraad
  • Steph Byrne

Productie en uitvoering

  • ContourdeTwern

Mede mogelijk gemaakt door

  • ArtFact

Ondersteund door

Met dank aan

Meer weten over dit project of de cowboys? Stuur een bericht